Podobe našega stopala

Priznam, da se težko pohvalim s spominom imen in datumov, zato mi hčerki “ljubkovalno” pravita zlata ribica. Obraze, predvsem pa stopala si pa zelo dobro zapomnim. Kje ima kdo otiščanec, kako je vraščen noht zgledal pri zadnjem obisku, ali se je kurje oko pomirilo … vse to mi ostane shranjeno v spominu.

6f7e672fa774cd4cf6e66362cdc0fe0b
Vir: Pinterest

Naše stopalo se tako kot obraz pri vsakem posamezniku kaže drugače, kljub temu, da si mislimo, kako so si vsa stopala podobna. Lahko pa z gotovostjo trdim, da določeni poklici in športi puščajo na stopalih podoben odtis. Tako imajo tekači običajno črne nohte, ne glede na to kako kratko si jih postrižejo, nogometaši uraščen noht na palcu zaradi brcanja žoge, teniški igralci otiščance na notranji strani stopala, predvsem ob palcu zaradi drsanja po igrišču itd. Prav posebna stopala so pri športnih plezalcih in baletkah. Ti imajo že zaradi narave plesa in plezanja zelo ozko in tesno obuvalo.

Ne glede na poklic ali šport, ki ga opravljamo, je pomembno, da vedno izberemo pravilno obutev. Ta naj bo takšna, da bo podprla naše stopalo, mu dala dovolj prostora za nemoteno gibanje, nas ne bo žulila ali tiščala in bo na bolj obremenjenih mestih mehka in prožna. Tudi moja stopala že dolgo ne ljubijo visokih petk, kajti delo na terenu od mene zahteva “dirkalno” obutev.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: