Elegantni v službi

20170117_172150

Pregovor, da obleka naredi človeka še kako drži v poslovnem svetu. Ampak kaj ko zraven obleke moramo paziti še na njeno funkcionalnost in naše zdravje.

Sama imam težave s krčnimi žilami. Že 10 let nazaj sem imela poseg sklerozacije žil na nogah. Po samem posegu sem se striktno držala navodil zdravnika: aktivnost, limfna drenaža in kompresijske nogavice. Priznam da so me najbolj ‘prizadele’ kompresijske nogavice. Te se mi nikakor niso zdele združljive z lepimi oblekami in krili. Na srečo sem ne tako davno pred samim posegom še delala v trgovini z ortopedskimi pripomočki kje smo na srečo imeli redna izobraževanja o teh. Med ostalim tudi o kompresijskih nogavicah. Tako sem lahko izvedela da kompresijske nogavice ne izdelujejo samo v kožni barvi, ampak se jih dobi tudi v črni, sivi, temno modri… Da ni nujno da imajo nogavice rebrasto-ploske zanke, ampak so lahko tudi z modnimi okroglimi zankami elegantnega videza. Res je, da jih je potrebno še vedno obleči s pomočjo posebnih rokavic, ker izjemno močna kompresija ne dovoljuje nobenega raztegovanja.

Kljub temu,  da sem se 2 leti strogo držala vseh navodil in šele po času medicinske kompresijske nogavice zamenjala z preventivnimi funkcionalnimi nogavicami, narava žal naredi svoje. Vezivno tkivo mojih žil je slabše kvalitete in to je s časom vseeno popustilo tudi na mestih kje je včasih bilo dobro.

Spet je moj izziv najti kvalitetne in funkcionalne medicinske kompresijske nogavice. Po vsem seveda ne smem pozabiti, da bojo tudi lepe. No to lahko presodite tudi sami. 😆

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: