Nečista koža in črevesje

povezaviTrulum nega_1.gif

Mogoče se boste vprašali, kaka je spoh povezava med kožo in črevesjem. Ogromna, čeprav na prvi poged spoh ni videti tako.  Tako kot črevesje je tudi koža največji prehrambni organ. Skozi kožo se v naše telo vsrka ogromno hranljivih snovi. Na žalost tudi strupi in nečistoča lahko prodirajo skozi kožo. Sreča je, da se tudi skozi kožo da izločiti ogromno strupov in nečistoč, saj je tako kot črevesje tudi koža ogromni organ za izločanje. Delno prek potu, delno prek maščobe se produkti metabolizma dnevno izločajo skozi kožo. Če smo pod stresom, je naše telo bolj polno strupov, zakisano, če jemljemo kaka zdravila sploh antibiotike se vse to pozna na naši koži in črevesju.

V vzhodnjaški kulturi in tradicionalni  kitajski medicini so koža, pljuča in črevesje zelo tesno povezana skupaj, saj tvorijo zaščitno barijero nas samih, našega telesa z zunanjim svetom, kakor sprejemanja tako tudi odpuščanja. Ne čudi, da je črevesje  zelo tesno povezano z našim imunskim sistemom in če to ne deluje pravilno se to takoj odraža tudi na naši koži in pljučih.

Veliko strank, pri katerih izvajam tretman za nečisto kožo, toži tudi z zaprtostjo, slabim imunskim sistemom, alergijami, kandido kar govori o slabem stanju njihovega črevesja. Ob nasvetu, da naredijo prečiščevalni program za svoje črevesje se je tudi stanje kože začelo spreminjati kljub temu da so tudi prej vestno in po navodilih uporabljali kozmetiko za nečisto kožo.

IMG_20171208_112331_586.jpg

Prvo kar svetujem je Phytolife. Klorofilni napitek narejen iz lucerne (alga alfa kajčkov), ječmenove trave, murvinih listov, zelenega čaja in mete. Močno čisti telo, ledvica, jetra ter uravnava zakisanost želodca in  telesa kar je pri prehrani bogato s sladkorji zelo izratito. Glede na kemično sestavo je klorofil podoben hemoglobinu zato ga priporočam tudi slabokrvnim strankam in športnikom za dvig kisika v telesu.

Screenshot_20171224-105116.png

Strankam, ki imajo močneje prizadet imunski sistem in črevesje obvezno priporočam celotni program #Sestavise. Program je sestavljen iz uravnoteženega režima prehrane, ki podpira črevesni microbiom, dodatkov prehrani, pro- in prebiotikov, ter gibanja. ‘Stranski’ učinki čiščenja in uravnovesenja črevesnega microbioma se zelo hitro vidijo tudi na izboljšanju nečiste kože.

Ker je koža poleg črevesja drugi organ na katerem je dobro imeti stabilen microbiom, svojim strankam priporočam #Trulum kozmetiko, ta je trenutno edina na svetu, ki uporablja tehnologijo z probiotiki. Več o Trulum kozmetiki si lahko ogledate na tej povezavi.

20171220_085252.jpg

Naše telo je tako edinstven sistem kateremu z naravnimi in enostavnimi prijemi lahko sami pomagamo k zdravemu črevesju ter s tem k boljšemu videzu kože in splošnemu počutju.

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: