Fermentirana hrana je zdravje za vaš mikrobiom

Kisan brstični ohrovt, kisan korenček in kimči iz bučk je samo nekaj dobrot kaj bo bogatilo moj mikrobiom.

Fermentirana hrana vsebuje ogromno koristnih bakterij, ki če jih uživamo bogati raznovrstnost črevesnega mikrobioma.

Zdravje črevesja je tesno povezano z učinkovitim imunskim odzivom, saj je zdravo črevesje zmožno proizvajati antibiotične, antitumorne, antivirusno in fungicide snovi.

Raziskave kažejo, da bolj ko je naš mikrobiom izčrpan, večja je verjetnost razvoja različnih bolezenskih stanj, od aken, ki so manj nevarne, pa vse do depresije, sladkorne bolezni, alergij, sindroma razdražljiva črevesja, avtoimunih bolezni… Seveda tudi izpostavljenost strupom in antibiotikom zmanjšuje biotsko raznovrstnost našega mikrobioma.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: