Napihnjeni kot balon?

Tudi meni se je to včasih dogajalo.
Karkoli bi dala v usta moj trebuh je bil napihnjen. Počutila sem se kot, da sem v 5. mesecu nosečnosti. Matrali so me vetrovi, tiščalo me je v hlačah. Od kar sem sprejela par pravil in spremenila svoje prehranske navade se je stvar umirila.

  • Omejite sladkor, izločite sladila – rafinirani sladkor je slabo vplival na ravnovesje mikrobioma v mojem črevesju, saj je večinoma hranil slabe bakterije te pa ustvarjajo pline in napihnjenost. Tudi sladila kot aspartan, ciklamat, sorbitol, sukraloza ne koristijo najbolje mojem črevesju zato jih ne koristim
  • preverite kako prenašate gluten, laktozo – sama sicer nimam težave z glutenom, ampak pšenico ne prenašam najbolje. To je pokazal tudi DNK test katerega sem naredila, zato se izogibam pekovskim izdelkom, kvasu ter izbiram druge moke pri peki kruha z drožmi.
  • dlje časa žvečim hrano ter si poskusim vzeti dovolj časa za obrok katerega sem včasih pojedla kaz z nog. Prvo taoisticno pravilo hranjenja je; jej kot bi pil ter pij kot bi jedel.
  • v svojo aktivnost sem vključila vaje za moč. To je spremenilo aktivacijo hormonov v mojem telesu, aktiviralo peristaltiko in pospešilo cirkulacijo v trebuhu kar je vplivalo na ravnovesje aerobnih in anaerobnih bakterij v črevesju.
  • redno koristim vlaknine, zelenjavo in klorofil v svoji prehrani saj taka hrana vsebuje ogromno prebiotikov, to je hrana za dobre bakterije. Saj če želim imeti kvalitetno razmerje dobrih in slabih bakterij v crevesju, moramo nahraniti dobre in izstradati slabe.
  • proti napihnjenosti mi zelo pomaga tudi samo masaža trebuha po tehniki Chi Nei Tsang.
#ilovemyjob #ilovemylife #napihnjenakotbalon #healthygut #zdravzivljenskislog #fitforlife #goodloking #flatstomack #problemsolving

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: