Nasveti so primerni na splošno in ne samo v corona času.


*najprej poskrbire za sebe in svoje otroke. Predvsem je pomembno, da so vaši otroci zdravi sicer boste celo zimo igrali ping pong s prehladom med vami in vašimi otroci.
*uporabljajte večje količine C vitamina. To sicer ne bo skrajšalo čas viroze bo pa okrepilo vaš imunski sistem. Brez strahu uporabljajte doze tudi do 1000mg
*če je le možno ne zadržujte se v prostorih brez ustrezne ventilacije z veliko ljudi, izogibajte se nakupovalnih centrov
*redno umivajte roke z milom in tekočo vodo. Higijena je pol zdravja.
*ko ste zunaj v javnih prostorih uporabljajte razkužila
*masko je absolutno smiselno uporabljati ko ste v gruči ljudi. Žal vsi ne upoštevajo nasveta, da se bolani ne sprehajajo okrog.
*telovadite najmanj 3x tedensko po 45 minut tako da se prešvicate.
*uporabljajte savno. Finci že vedo zakaj 😉
*bodite na svežem zraku. Malo mraza vam ne bo škodilo
*spite najmanj 7 ur na dan. Neproduktivno gledanje v tablico, telefon, ali tv ekran pred spanjem krati vaš spanec in ga dela manj efikasnega. Modra svetloba ekrana je bolj primerna za jutra. Regeneracija je bistvenega pomena za zdravje.
*uživajte vitamin D3 saj na naše telo deluje kot hormon. Vpliva na homeostazo žil, uničevanju rakavih celic, preprečevanju avtoimunih bolezni ter vpliva na prepis 300 genov, ki sodelujejo v procesih presnove kosti
*vzemite si najmanj 15 minut na dan samo za sebe, meditirajte
*jejte sezonsko, neprocesirano hrano z manj sladkorja. Fermentirana hrana kot kislo zelje, kisla repa, vodni kefir, kruh z droži je lažje prebavljiva in blagodejna za naš črevesni mikrobiom. V črevesju je ključ našega imunskega sistema saj najmanj 70% celic, ki skrbi za imunski sistem nastaja prav v črevesju.
*poskrbite za svojo dobro voljo. Slabo mentalno zdravje, stres, preobremenjenost vodi do izgorelosti in vnetij. Čas zime je čas, ko se cela narava umiri in polni baterije za poletje. Sledimo tudi mi naravnim ciklusom.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena s *

Komentiraj