FORMA MAGICA

Nega telesa, uma & mikrobioma

Nasveti

Kurje oko ali bradavica?

Ta noga je sicer že obdelana, ‘očiščena’ trde kože in pripravljena na nadaljno zdravljenje. V tej točki se moje delo konča, ker je tvorba pod prsti bradavica. To bi morala biti izključno domena dermatologov.

Velikokrat bradavico zamenjate za kurje oko, zato bi vam rada pokazala razliko. Bradavica je virusna okužba kože, je dobro prekrvljena, kaj se kaže kot majhne temne pikice po površini (zelo krvavi če jo ranite). Na stopalu, na pohodni strani raste v globino in je struktura podobna cvetači. Zato, ker raste navznoter pritiska na okolno tkivo in boli. Odstranjuje se s tekočim dušikom ali elektrokoagulacijom pri dermatologu ter z različnimi keratolitiki ki se jih dobi v lekarni.

Na notranji strani pete je zelo lepo vidno kurje oko. Roževinasta tvorba ki nastane kot posledica začnite kože pred konstantnim draženjem in pritiskom na kožo. Neglede na to ali je pritisk na kožo notranji, ortopedskega izvora zaradi deformacije stopala ali zunanji zaradi nepravilne obutve, koža se bo na mestu draženja skušala zaščititi in bo otrdele. Nastal bo otiščanec iz katerega se lahko razvije kurje oko. Sprememba se lahko uspešno eliminira samo če odstranimo pritisk na mestu draženja kože. V tem primeru si pomagamo s distančniki, vložki iz hidro gela ali spominske pene.

Vam je tale nasvet koristil? Ste izvedeli kaj novega? Sporočite mi vaše mnenje, z veseljem pa odgovorim tudi na vsa vaša vprašanja. Razvijmo skupaj debato!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena s *

Komentiraj