Življenje ni črno – belo, je nešteto odtenkov sive, konstantno valovanje med luno in soncem,
množica spreminjajočih se letnih časov, stalna energija v gibanju…
Kar je zgoraj, spodaj pride in kar je spodaj, zgoraj se vzpenja.

 

Verjamem, da poznate znak jin – jang. Dve belo – črni ‘ribici’ v popolnem krogu, od katere vsaka nosi pikico nasprotne barve. To konstantno spreminjanje nas drži v ravnovesju. Valovanje moške jang in ženske jin energije podpira tudi narava. Tako sedaj v zimskem času narava in živali spijo ter nabirajo energijo za poletne mesece, ko bo vse v največjem pogonu in razcvetu.

 

Dogaja se preobrat

Tudi naše telo je po sončevem ciklu razdeljeno na področja, ki so bolj jin in bolj jang. Tako je vrh glave v maksimalnem jangu ob poletnem solsticiju in naš presredek ob zimskem solsticiju v točki vseh jinov. Točka vseh jinov je najbolj ženski jin princip, energijsko najbolj temni del našega telesa, saj je najbolj oddaljen od srca – OGNJA. Ženske smo v tem času še posebej občutljive ker je naša narava taka da, vsebujemo več jina kot moški. To je energija sprejemanja, mehkobe, nežnosti, kot VODA, ki je najmehkejša, ampak najbolj neustavljiva energija. Saj poznate tisti rek “tiha voda brege dere”.

Sedaj je čas ohranjanja subtilne negovalne energije, počitka v temi, ker ob zimskem solsticiju se bo iz te teme iz najbolj jin predela našega telesa zgodil preobrat. V največji temi je skrita točka svetlobe, zato jo v tem trenutku moramo ohranjati, razvijati, negovati ter znotraj te teme ohranjati svetlobo, ohranjati ogenj. Semena, ki jih bomo v tem času posadili, se bojo razvijala kasneje, ko prideta svetloba in ogenj. Ampak tisto malo pikico v temi je vseeno potrebno imeti. Če je ni, jo je treba prižgati.

 

roki

Vžig!

Največja elektrarna našega telesa so spolni organi. Pri ženskah so to jajčniki, maternica, nožnica. Da lahko na zimski solsticij prižgemo ogenj v temni jin energiji, ga je potrebno ustvariti in zanetiti.

 

Danes vas bom naučila kako to elektrarno poženete vsakokrat, ko ste brez energije. Udobno se namestite, lahko se tudi uležete ter poiščete svoje jajčnike. To naredite tako, da položite dlani na svoj trebuh s palci v popku in stikajočimi se kazalci. Mesto, na katerem se stikata kazalca, je maternica. Jajčniki so pa na mestu mezincev.

Položite dlani tako, da prekrijete jajčnike. Najprej usmerite pozornost v jajčnike, se jim nasmehnete in jih ‘pogledatre’. Tam, kamor usmerjate pozornost, to aktivirate. Zagotovo želimo aktivirati jajčnike, zato bolj se nasmihamo jajčnikom, bolj usmerjamo pozornost vanje, bolj se oni odzivajo ter nam vračajo ljubezen in dajejo energijo. Hitro bomo pod dlanmi začutili toploto. Ob aktivaciji jajčnikov dodamo še stiskanje presredka z vdihom. To bo spodbudilo našo spolno energijo in začelo ustvarjati se več svetlobe in energije v naših jajčnikih.

Sedaj smo pripravljeni na zimski solsticij. Naše elektrarne delajo. Dovolimo, da luč sveti in se krepi vse do poletnega solsticija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena s *

Komentiraj