Kadar se hrana ne prebavi pravilno, fermentira v želodcu in ustvarja veter. Napihnjen želodec potiska proti preponi, včasih pa lahko del želodca preide skozi hiatus, odprtino v preponi, skozi katero potujeta požiralnik in dva vagusna živca, se poveča in postane hernija. Nelagodje izvira iz nenehnega pritiska tkiva, ki se potiska skozi oslabljeno hiatalno odprtino. Ko več tkiva pritiska skozi oslabljeno območje, se občutek pritiska povečuje. Poleg tega želodčna kislina ni v želodcu in ko teče nazaj v požiralnik, človek občuti pekoč občutek in bolečino, ki se razteza vse do zgornjega dela prsnega koša. Zastoji v prebavnem traktu vplivajo tudi na srce, jetra, vranico, pljuča.

Po vseh zabavah je december lahko precej težaven mesec. Da bo naslednje jutro glava bolj lahka in želodec bolj miren priporočam klorofilni napitek Phytolife. Klorofil pomirja ravnovesje kisline v želodcu, vzdržuje zdravje v prebavilih, intestinalnem traktu in želodcu. Pripomore k naravni odpornosti organizma in podpira imunski sistem. Ima močen detoksikacijski učinek, pomirja, grlo in glasilke ter deodorira usta in osvežuje zadah.


Zakaj namesto flaše vina to leto ne podarite flašo zelenca? Verjamem, da boste obdarjencu še dolgo ostali v spominu. 

Drugi dejavnik, ki spodbuja razvoj hiatalne kile, je dihanje samo v prsni koš. Kadar glavnega napora ne naredi trebušna prepona, temveč medrebrne mišice, se prsni koš dvigne navzgor in ob straneh nastane vakuumski učinek, ki stisne želodec proti prsnemu košu. Zelo koristno je naučiti se dihati v trebuh. Sprostite ramena in vdihnite v spodnji del trebuha, tako da dih razširi rebra v vse smeri kot dežnik.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena s *

Komentiraj