Po taoističnem prepričanju je spolna energija vir vsega življenja in ustvarjalnosti, povečuje vitalnost, lepoto, mladost, spolno privlačnost ter zmožnost uresničevanja lastnih ciljev in želja.

 

Ne nazadnje smo nastali iz spolne energije naših staršev. Tako se tudi začnemo starati, ko naša spolna energija začne popuščati. Prvi znaki staranja so občutek mrzlih nog in stopal, otrpli prsti in sklepi na nogah ter pomanjkanje spolne energije. Spolna energija je tako najmočnejše gorivo proti stresu in utrujenosti.

 

Seveda staranje enako prizadene oba spola čeprav pa izguba spolne energije nekoliko hitreje prizadene moške kot ženske. To je povezano z moško ejakulacijo pri orgazmu in ženskim menstrualnim ciklusom. Taoisti so mnenja, da sta tako ejakulacija kot menstruacija velika izguba energije za telo, razen če par seveda želi zanositi. Telo namreč za ustvarjanje spermijev in jajčeca porabi najboljši možni material, ki ga premore.

 

Stari taoisti so spolnosti dajali precejšnji pomen. To za njih ni bila tabu tema. Obravnavali so jo popolnoma enako kot vse segmente življenja, dihanje, telovadbo, prehrano, saj so prepričani, da se s spolnostjo in njeno prakso telo lahko samo zdravi. V namen izboljšanja spolne energije, libida, uporabljajo masažno tehniko Karsai. Ta obravnava izključno predel okrog spolnih organov ter spodnjega dela trebuha. Ne gre za masažo zaradi užitka, saj uporaba lesenih kladivc in klinov ob sami masaži zna biti celo boleča. Karsai masaža, ki je sestavni del Tok Sen in Chi Nei Tsang masažne tehnike se uporablja zaradi razbijanja sedimentov in kalcinacije v ožilju in tkivu mišic in tetiv ker se ob udarjanju kladiva ob klin ustvarjajo vibracije. Te sproščajo tetive, mišice, blagodejno vplivajo na bolečo menstruacijo pri ženskah ter erekcijo pri moških.

 

Imamo tudi druge rešitve. Spolna energija je dobesedno edina energija v vesolju, ki nastane praktično iz nič in se lahko multiplicira. Naučiti se moramo ustvariti jo. Največ spolne energija nastaja v naših spolnih organih, ko zaradi vzburjanja ali želje pričnejo delovati spolni hormoni. To je tudi začetek zdravilnega procesa v telesu, saj s tem prižgemo delovanje vseh ostalih hormonskih centrov v telesu ter sprožimo regeneracijo.

 

Taoisti imajo prostato in jajčnike kot prve v nizu žlez z notranjim izločanjem.. Prav od njih je odvisno kako se bo energija in hormoni pretakali do drugih žlez, predvsem nadledvične ki je zraven spolnih hormonov najbolj odgovorna za spolno energijo. Stres (kortizon), neravnovesje energije v telesu, nespoštovanje naravnih ciklusov, čustveno neravnovesje (strah, pomanjkanje samozavesti…), pomanjkanje telovadbe, debelost… lahko oslabi delovanje prostate in jajčnikov.

 

Stres, ki vpliva na naše telo je lahko čustvene narave in je odvisen od naših podzavestnih prepričanj.S spremembo dojemanja sveta okrog sebe, delu predvsem na partnerskem odnosu in odnosu do sebe lahko popravimo in spremenimo tudi naša podzavestna prepričanja.

Drugi vidik stresa na naše telo je čisto fizičen. Pomanjkanje gibanja, slaba cirkulacija, prisiljena drža, pretežno sedeče delo ustvarja zastoj energije ter sedimente v ožilju odgovornem za spodnji del trebuha in spolne organe. Zmanjšuje se libido in erekcija ter delovanje prostate pri moških, ter ohlaja maternica in jajčniki pri ženskah. Pri ženskah, ki imajo težave z zanositvijo je velikokrat težava prav prehladna maternica.

V namen preventive bolezni prostate in maternice (jajčnikov), povečanja spolne energije, delovanja mehurja in anusa (inkontinenca) so taoisti po vzoru na živali ustvarili vaje ki pomagajo pri tem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaja JELEN za moške dosega šest pomembnih ciljev. Krepi tkivo spolnih organov, pospešuje krvni obtok v abdominalnem področju, uravnava hormone, krepi spolno moč in moškemu omogoča podaljšanje spolnega odnosa, kopiči spolno energijo ter krepi mišice anusa in rektuma ter s tem lajša težave z inkontinenco. Vaja JELEN je sestavljena iz dveh faz.

Prva faza je namenjena stimuliranju proizvodnje sperme. Vajo delate zjutraj in zvečer. Udobno se namestite, lahko sedite ali ležite. Hitro podrgnite dlani med sabo, da se ogrejejo. Z desno roko objemite testise, da jih popolnoma pokrijete. Pazite na pritisk. Ne sme biti premočen. Čutite samo rahel pritisk in toploto dlani. Lažje vam bo če se slečete. Levo dlan položite približno 2 cm pod popkom. Rahlo pritiskate na sramno kost, da vanjo prenesete toploto, hkrati pa v smeri urinega kazalca delate kroge. To ponovite 81x dokler ne zamenjate roki. Ob spremembi rok vajo ponovite popolnoma enako samo da je kroženje v nasprotni smeri. Če ob vaji pride do erekcije položite palec roke ki objema testise na koren penisa in močno pritisnite. S tem boste upočasnili dotok krvi v penis.

Druga faza je namenjena ‘dihanju’ skozi anus. Stisnite mišice okrog anusa, potegnite jih navzgor in navznoter. Zadržite stisnjene mišice dokler ne začutite nelagodje. Sprostite in ponovite vajo kolikokrat zmorete. Na začetku boste imeli občutek, da lahko držite stisnjene mišice samo par sekund. Čez par tednov boste vajo izvajali z lahkoto. Ko mišice anusa masirajo prostato jo ob enem stimulirajo da izloča hormone. Med drugim tudi endorfin.

 

 

Ženska različica vaje JELEN je seveda nekoliko drugačna v prvi fazi, dokler je druga faza nekoliko podobna moški različici. Namen vaje je lajšanje menstrualnih težav, krepitev mišic rektuma, preprečevanje hemoroidov in vaginalnih težav ( beli tok, vnetja, krči, premočne krvavitve), preprečevanje inkontinence, močnejše in bolj gibčne mišice vagine, kar poveča užitek v spolnem odnosu, uravnavanje hormonov (vaja spodbuja naravno proizvodnjo estrogena), spodbuja pomlajevanje in ohranjanje mladostnega videza.

Prva faza je namenjena masaži dojk in aktivaciji endokrinih žlez z stimulacijo prsnih bradavičk. Ženske prsi so povezane z vsemi endokrinimi žlezami in z njihovo stimulacijo stimuliramo tako proizvodnjo hormonov v jajčnikih čisto spodaj, kot na vrhu glave v hipofizi in češariki. Prsi najprej masiramo v celoti. Jih zaobjamemo z dlanmi in masiramo od sredine navzven. Na ta način spodbudimo limfo ter izločanje zaostalih čustev in toksinov iz prsnega predela. Pomembno je, da to delamo sproščeno in v ‘varnem’ okolju, da nas nobeden ne moti. Če smo v partnerskem odnosu je ta vaja lahko zelo lepa predigra spolnemu odnosu, saj se s stimulacijo prsi in prsnih bradavičk sprostijo mišice medenice ter vagina postaja bolj vlažna. Ob masaži prsnih bradavičk, stimuliramo živčevje ter ustvarjamo energijo, ki se ob tem prične dvigovati. Kot sem že rekla ženske prsi so povezane z vsemi endokrinimi žlezami. Zdražene žleze pričnejo izločati hormone in sprožajo delovanje z njimi povezanih organov, sčasoma vplivajo na vse telesne celice.

Druga faza je dihanje z vagino, oziroma jajčniki ter stiskanje mišic presredka in medeničnega dna. Usedite se sproščeno na rob stola, položite pod zadnjico manjšo žogo, ali brisačo, da se dotika sramne kosti in spolovila, ali se usedite po turško in prislonite peto na sramno kost. Tako bo hitreje prišlo do stimulacije in dviga energije. Z vdihom stisnite vaginalne in analne mišice ter zadržite dokler še ne čutite nelagodje. Ob vdihu imejte občutek kot, da ste v notranjost povlekli zrak. Vajo lahko poljubno ponovite. Z vsakim vdihom začutite kako se energija dviguje navzgor, polni vaše jajčnike, se po hrbtenici vzpenja navzgor, naredimo premostitev, tako da se dotaknem z jezikom neba in začutimo kako se energija spušča po prednji strani nazaj do popka kje se uskladišči.

Vajo lahko izvajamo tudi z žadastim jajčkom. Zaradi kompleksnosti vaje je bolje, da jo prvič izvajamo z inštruktorico. V kitajskem cesarstvu so žadasta jajčka bila zelo priljubljena vaja za ženske, saj je sam cesar zelo cenil svoje priležnice ki so imele močne vaginalne mišice. Znanje uporabe žadastega jajčka je dolgo časa ostalo skrito samo za zidovi palače.

Če niste prepričani ali vajo Jelen izvajate pravilno, v času uriniranja poskusite zadržati curek. Če vam to uspe ste lahko prepričani, da vaja deluje.

 

 

Vsi ti napotki in vaje vam bojo pomagali obdržati dobro kondicijo vaše prostate in vagine.

Nikakor ne smete zanemariti skrb za osebno higieno.

Vedno morate dobro očistiti anus in genitalne organe, saj se tako izognete kopičenju mikrobov in iztrebkov, kar lahko povzroči infekcije, rak, hemoroide in druge bolezni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena s *

Komentiraj