Ne boste verjeli, ampak zdravje in lepota kože sega veliko globlje kot samo do njenega roba. Skrivnost se skriva v zdravem črevesju.

 

 

 

Obdobje, katero v glavnem povezujemo s pljuči je jesen, obdobje KOVINE.

 

Povsem upravičeno je, da taoisti pljuča povezujejo s kovino (zlato) saj so pljuča kovačnica energije v telesu. V njih se tvorijo hranilna in obrambna energija. Hranilna energija (či) opravlja največ dela v telesu. S krvjo potuje po celem telesu in če jo je dovolj, prekipevamo od energije, greje nam dlani in stopala, vlaži kožo in daje bujne lase.

 

 

5 skrivnosti za zdravo in lepo kožo

 

Pljuča in črevesje skupaj kontrolirajo kožo. Kožo poznamo tudi pod imenom ‘tretja pljuča’ saj pomaga izločati CO2. Pljuča prenašajo v kožo in vezivno tkivo obrambno či. Ta nas ščiti pred zunanjim vplivom mikrobov in virusov, pa tudi vetrom, vlago, blaži udarce in druge bolezni.

Če želimo imeti zdravo in lepo kožo, moramo najprej poskrbeti, da bodo taka naša pljuča in črevesje.

 

To je 5 stvari, ki meni vsakodnevno pomagajo ohranjati lepo in mladostno kožo od znotraj navzven:

*redno skrbim za odvajanje toksinov iz črevesja. Koža je tudi izločilni organ in tisto, kar ne naredi črevesje, prevzame koža na sebe. Na ta način preprečujem morebitna vnetna stanja na koži kot so akne, rosacea, ekcemi, luskavica.

*moja prehrana je bogata z vitamini in minerali. Ti ljubijo mojo kožo ter podpirajo čisto polt in njen sijaj. Če ne gre drugače, jih dodajam s prehranskimi dopolnili. Najraje uživam sadje in sokove iz jagodičevja, ker so bogati z antioksidanti, ter zeleno listnato zelenjavo, pa tudi morske alge zaradi visoke vsebnosti klorofila in mineralov.

*izogibam se stresu, kar vodi v izgorelost in lahko poruši ravnovesje v črevesnem mikrobiomu; redno meditiram in se masiram. Za regeneracijo črevesnega mikrobioma mi pomagajo probiotiki.

*ne uživam živil, ki povzročajo preobčutljivost mojega telesa. Rafinirani ogljikovi hidrati, sladkor ter preveč mleka in glutena, na moji koži lahko povzročijo akne. Po drugi strani pa živila, bogata z vlakninami in hranili, pomagajo pri razstrupljanju moje kože in notranjih organov.

*redno izvajam ‘čiščenje kože’ v predelu okrog popka. Ta oblika samomasaže je popolnoma enostavna, saj z krožnimi gibi v smeri urinega kazalca z majhnimi nežnimi krogi masiram kožo trebuha od popka (to je središčno začetek masaže) spiralno proti periferiji (pod rebra) in nazaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena s *

Komentiraj