Obstajajo ljubezni, ki se gradijo počasi, korak po korak. Taka sta pedikura in Chi Nei Tsang masaža trebuha, notranjih organov

Izvajam jo že 4 leta. Svoje stranke učim kako s spremembo mikrobioma ter ustreznimi prehranskimi dopolnili in samomasažo do boljšega počutja. Pedikura je moja strast že od samegazačetka saj že 25 let izvajam zahtevno (medicinsko) pedikuro in nego diabetičnega stopala.

So tudi ljubezni na prvi pogled. Te popolnoma prevzame. Čista strast, ki se jo lotiš s celim bistvom. Tok Sen je taka.

 

 

CHI NEI TSANG I – MASAŽA VITALNIH NOTRANJIH ORGANOV

Chi Nei Tsang je starodavna taoistična masažna tehnika za izboljšanje pretoka energije in povečanje naravne obnovitvene in zdravilne sposobnosti telesa. Izvaja se na trebuhu, z različnimi masažnimi prejemki, večinoma od reber do sramne kosti. Zelo blagodejno vpliva na sproščanje napetosti v črevesju nastale zaradi stresa in čustev, ki ima v taoizmu vlogo »drugih možganov«. Z njo vplivamo na pospešitev peristaltiko, pri zaprtosti, napihnjenosti, vetrovnih, razstruplja organe in telo, pospeši cirkulacijo, pomaga pri uravnavanju hormonov, obvladovanju stresa, pomlajuje notranje organe in tako vpliva na dolgoživost. Klientom, ki se odločijo za tako obliko masaže svetujem tudi ustrezne probiotike in prebiotike, tekoči klorofil, magnezij ter primerno prehrano v programu #sestavise saj dodatki prehrani še dodatno potencirajo učinke masaže. Najbolj prizadeta skupina za katere je taka oblika masaže še tako dobrodošla so starostniki, ki niso več tako telesno aktivni ter podjetniki pod stresom.
Majhna zanimivost iz daljne preteklosti je, da so stari kitajski generali imeli svetovalce, ki so jim pred bitko masirali trebuh, da so zato v boju bili bolj učinkoviti.

 

 

CHI NEI TSANG III – TOK SEN

Tok Sen je zdravilna, unikatna masažna tehnika, ki se v tradicionalni obliki še vedno uporablja na tajskem podeželju in v budističnih samostanih, saj pomaga izboljšati energijski tok in lajšati bolečine. Uporablja mehanične in zvočne vibracije, ki delujejo globoko skozi mišične ovojnice v mišice. Ob tej edinstveni terapevtski tehniki uporabljamo leseno kladivo in različne oblike lesenih klinov.

Z lahnim, ritmičnim udarjanjem v ritmu valčka po energetskih poteh (Sen*), ustvarimo vibracije, ki potujejo skozi telesna tkiva in tako sprostimo pretok energije. Ritem je pri tej tehniki zelo pomemben saj skoraj hipnotično sprošča telo. Z lesenimi klini nadomestimo terapevtove prste, ki se ob trdih in globokih blokada lahko hitro utrudijo. Po drugi strani so zelo uporabna in tudi prilagodljiva, saj lahko z nekaterimi dosežemo področja, ki jih drugače ne zmoremo.

Nekatere izmed prednosti tega starodavnega tajsko kitajskega zdravljenja so izboljšana cirkulacija krvi, sprostitev togih vezi, kit in napetih mišic ter, izboljšanje živčnih funkcij, lajšanje bolečine, ne gibljivih sklepov (»frozen shoulder«), težavah pri sedečem delu in prisiljeni drži, pri dolgotrajnih športnih težavah z ahilovo tetivo, mečih, bolečine v podplatih in otrplost… Tudi pri tej masaži prehranska dopolnila kot L-arginin, magnezij ter tekoči klorofil bistveno potencirajo učinek masaže.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena s *

Komentiraj