V zadnjem času mi je več ljudi potožilo o težavah z ušesi in mehurjem – kar ne preseneča, saj smo v obdobju zime, ko vlada element VODA.

Voda je povezana z ledvicami, mehurjem, ušesi, spolnimi organi, kostmi. Tvori življenjsko energijo, ki jo zaradi hitrega tempa življenja in stresa razdajamo in izgubljamo vsepovsod. Ko so naša ledvica preobremenjena, se pregrevajo in sušijo. Predvsem nadledvična žleza, v kateri se proizvaja hormon adrenalin, je za to najbolj odgovorna.

 

Beg in boj

Adrenalin je stresni hormon in je življenjskega pomena, ko se naše telo pripravlja na beg ali boj. Žal je naše telo in simpatično živčevje vsakodnevno stimulirano s toliko dražljaji iz okolice, da se zdi, kot bi bežali in se bojevali, odkar smo vstali pa dokler ne gremo spati. Šele ko spimo, se naše parasimpatično (avtonomno) živčevje lahko popolnoma aktivira in začne regenerirati telo.

Voda je tudi življenje, očiščenje, preporod, rast, rojstvo. V ledvicah se hrani energija, ki smo jo podedovali od naših staršev, prednikov. Taoisti verjamejo, da je v njih zapisano tudi, kako dolgo bomo živeli. Energija ledvic vpliva na reproduktivne organe. Če seveda ni drugih bolezenskih preprek, je velikokrat razlog neplodnosti manjko energije v ledvicah in ‘hladna’ maternica, ali počasni spermiji.

Tudi za rast las in trdnost kosti je odgovorna energija ledvic. Ste opazili, koliko las vam izpada, ko vam primanjkuje energije in ste kronično utrujeni?

Bolj bi se morali poistovetiti z naravo in njenimi ciklusi, saj zimski meseci november, december in januar kličejo k umiritvi in počitku. Če v teh mesecih ne bomo pravilno napolnili svoje baterije, se nam bo zgodila spomladanska utrujenost. Namesto da polni energije začnemo pomlad, bomo komaj držali odprte oči.

 

Kaj nam je narediti?

Predvsem bomo dovolj hidrirali svoja ledvica, navsezadnje so v elementu vode. Ledvica odstranjujejo iz telesa toksine in tega ne morejo narediti brez vode. Navsezadnje tudi hiše ne moremo očistiti na suho. Klorofil kot prehransko dopolnilo odlično pomaga čistiti telo.

 

 

 

Telesu bomo dali dovolj počitka. Element vode se nahaja v zimskem času, se pravi v času, ko skladiščimo in ohranjamo energijo. To je čas zimskega spanja. Posnemajmo medvede. Ni treba, da smo na vsaki decembrski zabavi.

 

Poskrbimo za čista in topla ušesa. Če so naša ušesa umazana in polna ušesnega masla, tvegamo večjo možnost vnetij, motnje ravnotežja, slabši sluh, celo vrtoglavico in omotico. Čiščenje ušesnega masla izvedemo z ušesnimi svečami. Postopek je sicer zelo preprost je pa lažje če prosimo koga, da nam pomaga. Ušesne sveče (tulci) se dobijo v lekarnah in specializiranih trgovinah.

 

Ena največjih nalog ledvic je nadzor nad žensko maternico. Tam se ustvarja novo življenje. Rojeva spolna energija, ki je najmočnejša energija v vesolju. Je edina energija, ki se multiplicira. Zelo je pomembno, da ženske poskrbimo, da nam energija ledvic ne odteka skozi vagino, zato morajo biti ‘vrata’ dobro zaprta. Vaje ‘dihanje z vagino’, ženska vaja jelen in trening z žadastim jajčkom nam pri tem v veliko pomagajo.

 

Večkrat na dan podrgnimo dlani, jih ogrejemo in položimo na predel ledvic. Zavestno dihajmo v ledvica, da začutimo kako se grejejo.

 

In še enkrat počitek. Lepotilni spanec je nekaj najboljšega, kar lahko podarimo svojim ledvicam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Obvezna polja so označena s *

Komentiraj